Monday, April 20, 2009

Macam-macam


Last weekend, was so hectic. Especially to Ielham.

Saturday, 18 April 2009

1. Time: 10.30am, Location: Home sweet home

As usual, Ielham pepagi always cergas sana sini. Mummy and Daddy, macam biasa, malas sana sini. Time ni Mummy was having a headache, dengan morning sickness lagi tapi try to prepare for brunch jugak. Daddy was infront of the computer, watching movie. Ielham was cruising along the furniture and tv rack while watching Dibo (boring). Excited, screaming here and there and was having fun, i guess. Suddenly, Ielham tetiba nangis. And mummy recognize that it wasn't the usual cry but it was a painful one. Mummy lari terus ke depan and saw Daddy was picking Ielham up. Ielham memang nangis sampai merah-merah muka. And there, spotted, atas dahi, tetibe ade benjol. And Mummy perasan that, ade garis also, so Mummy and Daddy guessed that itu mesti kena edge of the TV rack. Poor Ielham. Almost 5 minutes crying. Then cranky. At first, Daddy was angry kat Mummy, but then thinking of it, Ielham memang tengah explore sana sini. So, benda tak dijangka. Accident happens. After 1/2 hour, Mummy kasik Ielham tido. Then Mummy pon ternangis skit, but nasib baik Daddy was beside and comforting Mummy.


2. Time: 1.00pm, Location: Home sweet home gak

So, after a long nap, Ielham pon bangun. Already late for his lunch, but Mummy tak sampai hati nak gerak Ielham tadi. So, while Mummy prepraring for lunch Ielham, Daddy tolong tengok-tengokkan. Maybe, because of the late lunch, Ielham was soo hungry, makan pon nak marah-marah. Masa marah-marah tu, Mummy just toleh sekejap untuk pick up air sebelah kerusi Ielham, then tetiba, AGAIN, Ielham jatuh lagi. This time, different stunt. Ielham was sitting on his chair/rocker, agaknya nak capai something kat bawah, then jatuh tersungkur atau lebih tepat tersujud. Ielham bersujud di atas carpet, so berbelang le pulak dahi dier, which is just beside the 1st benjol. Congratz to Mummy again, coz lupe nak buckle up Ielham. Sob sob...uhuks.



Ielham mengadu kesakitan. Terus kurung dalam cot dier after the stunt.


Then, tetiba terus tido. Kepenatan kot.


Kesiannyee. Mcm tengah sakit kepala.


3. Time: 8.oopm, Location: Di luar

This time..no accident pon, but just Daddy bawak Mummy and Ielham berjalan-jalan, sebab the whole day tu boring sesangat. So, we had our dinner somewhere. Thanks Daddy for the dinner (memang dah tunggu lama sangat nak makan situ).


Sunday, 19 April 2009

On Sunday, Mummy and Ielham joined Pakngah & Makngah for a kenduri at Ipoh. Unfortunately, Daddy could not join us, due to some workloads (but end up being at home because of sebab-sebab tertentu). Sampai je rumah Opah sedara Ielham, terus Mummy bawak Ielham duduk. Mummy borak-borak, Ielham pulak duduk sebelah Mummy while watching some kids playing around, lari sana sini. Sekali, Ielham pergi terjah budak-budak tu and AGAINNNNNN tercedera sekali lagi. Ielham terkena penangan Paksu Dib (cousin Mummy) dekat tepi mata. Meraung le Ielham. Yes, it is the 3rd injuries. Lebam sikit sebelah mata, merahh plak tu. Kesian Ielham. Tapi kejap je nangis, after that terus lupa diri.

Tak sempat nak snap pics, sebab sibuk with Ielham and sedara mara yang ramai!


p/s: Exhausted...

9 comments on "Macam-macam"

efairuz on April 21, 2009 at 6:01 AM said...

haihhh..anak tgh lasak..mcm tula..sabar bebanyak ye dini..hehe..dah la dgn morning sickness lagi..mmg understandable la keadaan ko skrg..

*p/s: tp budak besar tu mmg tgh lasak, kalo tanak kasik jatuh langsung mmg kene dukung jela 24/7, which is wayy too protective n end up kite yg letih kan? hehe..

Nizam on April 21, 2009 at 11:57 PM said...

ielham makin lasak tapi makin manja dan mengada

asis on April 22, 2009 at 12:55 AM said...

nape kpala die tu..

Diani Fawzi on April 22, 2009 at 2:42 AM said...

efairuz: hehe tuler..lasak..biar jekler dier mengexplorekan diri... boleh mengawasi setakat yang mampu je.. :)

Nizam: and dah pandai marah seperti melepaskan marah dengan meneran dan melepaskan geram di tekak...

asis: dier mengalami kecederaan..hehe jatuh

ania aina on April 23, 2009 at 9:10 AM said...

ish3 tudiaa ielham...sakan

Merg@s_Tua on April 23, 2009 at 5:20 PM said...

abg nizam n kak diani, ielham jadi camtu sebab nak perhatian kot..tak lama lagi kan dapat adik,so dia nak manja habis2an la sekarang..

saya rasa laa..hee

walaupun dahi ielham berbenjol/bercalar, dia tetap cute!huhu

Diani Fawzi on April 23, 2009 at 8:13 PM said...

ania aina: haha sakan jgn tak sakann...sbb mummy and daddy dier pon sakann

Merg@s_Tua: wahh..ade teori! Tapi takpe, adik beradik ramai mane pun...tetap semua manja!

semut-terbersin on May 12, 2009 at 12:12 AM said...

alahai shiannye dia..bercorak dahi die

Mel C on November 3, 2009 at 1:49 AM said...

Poor Ielham! *pat pat pat* It must be a nightmare, but I bet that when you look back years later, this is gold :)

That definitely is one tough kid...

 

our inspiration... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez