Thursday, February 12, 2009

It's the month of GENG!!






Yeeaayy...movie Geng: Pengembaraan Bermula dah officially di pawagam seluruh Malaysia on 12 Feb 2009. And for mummy Ielham plak, of course ler nak pegi tgk jugak movie Geng, walaupun tak dapat nak tgk semasa press preview and gala premier (disebabkan on duty during the event), tetapi mlm semlm memang enjoy habisss!!!

Kitorang sefamily tengok movie geng bersama peminat-peminat fanatik (beli ticket okay! ;)). Nasib baik duduk belakang sekali, so dapatler masukkan stroller Ielham.



Ielham dalam cinema...waiting for the show to start



Reaksi/Reaction???

Ielham= Daripada awal start sampai half of the movie, Ielham tengok dengan penuh khusyuk. Siap senyum and gelak sengsorang. He was sooo excited and teruja. Harap-harap daddy dier bangga ler dengan reaction dier yg ikhlas tu, penat daddy and the team buat for almost 3 years. Hopefully, dengan tgk anak sendiri enjoy the movie, will make him more happier. But sampai part aksi-aksi lawan semua tu, Ielham dah tertido dah...yela..memang time dier tido pon. Nenyak plak tu! This terbukti because walaupon bunyi ular, ulat, jerit-jerit semua (spoiler)....dier tak bangun juga, sampai ler org dah tepuk tangan and keluar from the cinema, Ielham still tido...esok pagi tu baru bangun.

Mummy= Memang menunggu and hope sangat-sangat untuk tgk movie ni tanpa apa-apa gangguan and yang paling penting sekali, dengan Ielham and daddy dier. Believe it or not, this is the first time tgk movie Geng dengan daddy Ielham. Really appreciated that (thank you). Ratings?? Takkan diberitahu sbb mummy Ielham is also staff Les'Copaque..hehe.. but what i can say..I will definitely watch it again..hari-hari pon boleh! (Yela, bukan ada wayang sendiri...so..mesti kena tgk selagi masih ditayangkan!)

Viewers= Tersangatlah seronok melihat diorang pon enjoy gak! Yerp, the crowds punya reaction really make my day happy! Thanks for watching!!!


So, to all of you guys out there...jangan lupa saksikan GENG: PENGEMBARAAN BERMULA, filem 3D pertama Malaysia, di cinema berdekatan dengan anda! Tengok, tengok, tengok!!!


Personal Note to Daddy Ielham:

Dear Daddy,
We really enjoyed watching the movie, Mummy even cried sebab tgk Upin & Ipin nangis, and also felt relieved that finally the movie dah start showing (lots of cabaran through out the making of Geng). Like Daddy always cakap, this is only the beginning for everything.....so Daddy, we will always support you, and you can definitely mark us as your number 1 supporter!! CONGRATULATIONS AGAIN TO DADDY IELHAM................. AND ALSO LCP!!!

8 comments on "It's the month of GENG!!"

mrs.hafizNEN on February 14, 2009 at 11:19 AM said...

hi there :)

this is a comment coming from a lady who 'harrased' u abt a job @ Les'Copaque in GSC OU! LOL

no, no i'm not a stalker. hehehe...

like i said, i've been following LCP's blog 'silently'. so yes, since the cat is out of the bag, i'll reveal myself now! LOL

btw, enjoyed the movie very, very much! anak i gelak sampai satu cinema boleh dengar :p balik rumah aje, he requested for another Geng session ;) I'll wait for the DVD version to come out!

ur husband and team has done a very, very good job. kudos to LCP!

oh btw, u can call me Lyna :)

ps : i will send my resumee in soon...by hand!

Nizam on February 17, 2009 at 10:00 PM said...

Thank you sayang and ielham. Without both of you, movie GENG ni takkan sempurna. Kita dah usahakan yang terbaik, sekarang kita semua hanya mampu berdoa. Jum tengok sekali lagi, 3 of us lagi... arap2 ielham tak meragam (biasanya memang tak..hehe)

Diani Fawzi on February 18, 2009 at 12:37 AM said...

mrs.hafizNEN : Wah..thanks for the support. so, i guess u won't be our silent reader anymore, u can comment anytime! glad to hear that your son really enjoyed it.DVD version kena wait, but it will be the best also. daaa~

Diani Fawzi on February 18, 2009 at 12:40 AM said...

yes sayang..kite pray for the best! InsyaAllah... hehe mestiler nak tgk lagik...Ielham plak..setakat ni..tak penah miss any of our promo event (waktu siang jeler)...tak meragam pon...:*

Mergas_Tua on February 18, 2009 at 7:03 AM said...

huu~~ apsal la ganu ni xde panggung??sdey btol la..bila DVD Geng nk kuar?i'm really looking forward for it.

congrats,LCP!

Diani Fawzi on February 23, 2009 at 11:17 PM said...

mergas_tua: thank you for your support! tu ler..terkilan gak..sebab sebelah sane takde cinema...we do know that fans kitorang banyak kat sana! anyway takpe...wait for the dvd version ok! tak pon....cuti-cuti pegiler cinema terdekat...kuantan ke.. :)

Ehsan on February 24, 2009 at 12:21 AM said...
This comment has been removed by the author.
Intan on March 6, 2009 at 5:13 PM said...

salam diani!

i'm syamila a.k.a intan from jitra. kalau diani masih ingat intan pernah bawa rombongan student dari UUM to Les'Copaque. waktu tu u pregnantkan Ielham :)

i never had any chances to watch Geng! memang teringin sgt2 nak tgk movie animasi 3D pertama di Malaysia tp apa nak buat, anak dah bertambah... jadi takleh nak bw depa pi masuk cinema...

BTW, good job guys!

p/s: i'm now staying in jitra. so kalau plan balik jitra bagitau la, boleh jumpa di aneka or yawata or k-ceria, huhu..

 

our inspiration... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez