Sunday, January 18, 2009

at 1 month.....(ep03)


Heh, tetiba harini macam rajin semacam nak update blog. Siang tadik, dah post sekalik, ni the 2nd post for today. Ok, we will continue story Ielham......

Sepanjang Ielham kat Jitra (rumah maktok), takde apa sangat aktiviti, duduk kat rumah jek. Sebab mummy dilarang berjalan-jalan di waktu pantang. Tapi bukan sebab maktok tak bagi, maktok takut org kata maktok tak reti jaga mummy hehehehe.. Kalo ikutkan maktok, dier dah suh ke sana sini dah.


Tapi Ielham dah sebulan lebih skit, mummy dah kuar-kuar jalan gi town. Beli barang-barang rumah sume. Kita juga sempat balik umah moyang dekat Perlis. Tapi makan, mummy still kena pantang lagi. Pergi kenduri pon mummy minum air kosong jek.




1st time try pacifier, besar macam tgn sendiri






Maktok mandikan Ielham. Seperti biasa, mummy tak berani nak mandikan Ielham lagi. Takuuutt jadi pa pe kat baby mummy…Assistant maktok = maksu Ielham.




Maksu memang suka selimutkan Ielham macam ni lepas mandi. Kening masih samar-samar waktu ni.





Lepas mandi, mcm biasa ler, susu dulu then terus tido. Time Ielham tido, mummy selalunya layan TV or mummy join Ielham tido gak. Coz doctor cakap, while the baby sleeps, the mummy pon must sleep gak!



Ni tatauler kerja saper. Mummy pon dah lupa. Rasanye mcm org kat bawah ni!




Yerp! Memang maksu yang wat camtu kat Ielham.








Since Ielham lahir, sampaile sekarang, semua org ckp 90% muka macam daddy. Only 10% mcm mummy skit. And I'm proud that Ielham punye rupa macam daddy.


Oh, lupe plak. Previous blog ada mention that daddy nak balik Jitra, visit us kan. Tapi, sepanjang kita kat sana, daddy tak dapat nak balik. Sampai 2 kali terpaksa cancel last minute, sebab ade banyak kerja kena settlekan. Daddynye birthday pon we had to wish on the phone jek. It's ok daddy, both of us paham! No worries, coz we know that daddy is doing his best for our family. Love u daddy~!



Pada 25 August 2008, dah sampai masanya untuk kita untuk balik ke rumah. Daddy dah sampai the day before. Nasib baik maktok ikut sama, kalau tak mummy mesti gelabah kalau dah alone nanti. So, kat sana nanti, maktok boleh train mummy lagi.



Maktok kasik Ielham pijak tanah. 1st time pijak tu, Ielham angkat-angkat kaki. Yeler rumput carpet kan, dier tajam-tajam sikit. Hehehehe..


Sepanjang perjalanan balik ke rumah, Ielham dah pandai jenguk-jenguk luar. Tapi kebanyakkannya tido. Memang dah jadi habit Ielham, kalau kereta bergerak, Ielham mesti nak tido. Kalau berhenti, terus terjaga. After almost 5-6 hours of journey, kita pon dah sampai rumah.




Agaknya lenguh duduk dalam carseat lama, Ielham nampak sangat penat. Dapat baring ni, terus Ielham tido sampai esok pagi.



The End.

2 comments on "at 1 month.....(ep03)"

uDeshaH on January 19, 2009 at 4:04 AM said...

Coz doctor cakap, while the baby sleeps, the mummy pon must sleep gak!---->erk..ye ker?hahaha..

sebiji eejean on February 7, 2009 at 2:35 AM said...

bibi ielham mmg mcm papa dier.
dini tengah membesarkan nizam dengan bersungguh-sungguh.
dini:"bibi nizam, cepat besar ehh!"<----dah confuse =X

 

our inspiration... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez