Monday, January 19, 2009

Bermulanya kehidupan di kediaman sebenar.....


OK....welcome to the next posting! Masih ada banyak hutang posting ni.. So nak kena buat dengan drastik (tolong...got no timee..)

So, after maktok balik Jitra, tinggal Ielham sekeluarga kat rumah....daddy, mummy & Ielham. Daddy nak kena gi opis, mummy lak still cuti berpantang. So, di masa lapang, asyik snap picture Ielham jekler. Biasaler, 1st time dapat anak. But even though still cuti, kerja-kerja opis still nak buat tau. Kalau duduk rumah tak buat pa per... rasa macam otak tak berfungsi.


Hurmm..sukanyeee kalau Ielham berbaju putih!


Kalau waktu weekend plak, selalunya aktiviti Ielham adalah bersama daddy. Teman bermain, teman tido, daddy susukan Ielham. Ielham suka sangat kalau daddy dier yang susukan... tak percaya?

Haa tgk tu, diam jek kalau daddy kasik susu.


Hehehe... sampai meleleh susu kalau daddy kasik. Daddy masih training lagik waktu tu.


Ha ok, bukti yg kata Ielham suka sangat kalau daddy kasik susu...see the pic below...

Hehehehe..senyum lebar!...Aunty Ee Jean cakap, Ielham macam mabuk susu! Yes, you are!! Dah sampai lalok tu (hehehe..nak tido sebenarnya)



Teman tido. Like daddy like son....



After 6 weeks berpantang...(especially pantang food)....daddy terus bawak kita sekeluarga out for lunch...yeayyy celebrate...sebab mummy berjaya menempuh waktu berpantang...(congrates to mummy Ielham!).



Ielham dalam carseat. Tenang menanti, bilakah akan sampai ke destinasi..sempat gak tu buat muka boring (pic upper right)


Sementara tunggu food sampai, posing-posing dulu.


Nekyang (nenek moyang) Ielham pon ikut gak...


After dah finish lunch, of course le mummy demand untuk berjalan-jalan di shopping mall pulak. Sekadar window shopping saja. Next time datang baru shopping betul! Yang ni sekadar mukadimah jek. Then, dah petang tu, daddy ajak balik. Oh ya, Ielham masa outing tu, langsung takda meragam. Boleh tido anywhere! Cuma susu every 2-3 hours kena kasik...hehehe..siap ade stok lebih. Dah sampai rumah tu, semua org mcm letih. Mummy jek excited sebab terbayang barang-barang yang nak dibeli nanti..hehehe..


Balik rumah terus tido lagi.


See you later~

2 comments on "Bermulanya kehidupan di kediaman sebenar....."

uDeshaH on January 20, 2009 at 4:08 AM said...

hhahahaha...sama sehh daddy n ielham tdo..hahaha..klakar..wa..mummy ielham dah usha2 brg untuk membeli belah..or actually, membeli tp x blah2..bahaya~

sebiji eejean on February 7, 2009 at 2:30 AM said...

bibi mcm ulat comel >___< melekat kat dini :))....olololohlohhhh

 

our inspiration... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez