Sunday, January 18, 2009

at 0 month.....(ep02)


Wow, sebulan lebih tak update blog. No wonder, ada rakan-rakan yang asyik bertanyakan bila nak update the blog. Hutang post semakin banyak, nak tak nak..mummy Ielham must post harini jugak!

For this ep02 post, mummy Ielham will continue from the previous post.

Ok, after almost 10 days at Bkt Jelutong, daddy Ielham decided to send Ielham and mummy balik ke rumah maktok di Jitra, Kedah. Kata daddy, dekat sana lagi senang maktok nak jaga, sebab dengan nak carik tukang urut kat sini, ikan haruan fresh lagi, so limited. At least kat sana, maktok ade semua sumber tu. So, daddy suggest habiskan pantang di rumah maktok jek.

Waktu tu, macam sedeyy sangat, coz we had to leave daddy alone at home. But daddy cakap, he will visit us nanti. Bukan lama pon, sebulan lebih jek.



Ok ni picture masa Ielham dah mandi pepagi tu and sesiap untuk balik kampung! Sementara kitorang bersiap- siap, Ielham sempat tido lagi.

Sepanjang perjalanan dari Bkt Jelutong ke Jitra, hari redup jek and hujan renyai-renyai. Ielham dalam kereta tidur jek. Mummy and maktok pon sama. Daddy lak, of course le jadik driver. Sampai Jitra, dekat-dekat maghrib.



Ielham tengah tido, 1st night at rumah maktok.


The next day, it was hari nak cukur rambut Ielham. Maktok dah book mak bidan tu cepat-cepat, sebab daddy kena balik on that day.



So, ni gambar rambut Ielham sebelum kena cukur. Tengah nyenyak tidur plak.. Sementara tu, mak bidan tengah siapkan peralatan untuk cukur rambut.



Proses-proses cukur rambut. Masa tengah cukur tu, Ielham ade buat bunyi bunyian, seperti nak nangis. So, kena ler acah-acah kasik susu skit. Dah habis tu cukur tu, barula mummy Ielham kasik susu betul-betul. Botak head Ielham, was very soft. Licin! Superb! Congrats to the mak bidan for doing an excellent job!



Dah abis cukur tu, mak bidan tu tempek-tempek bedak sejuk. Untuk kasik sejukler. Peliknya Ielham time tu, muka dah jadi lain! Hehehe..





Ielham tengah nyenyak tido..Agaknye dah ringan kepala..


to be continued...

1 comments on "at 0 month.....(ep02)"

mediahorizon on January 18, 2009 at 5:51 AM said...

go mummy...

 

our inspiration... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez